Orașele inteligente facilitează o abordare integrată a crizelor din sistemul de sănătate

Orașele inteligente facilitează o abordare integrată a crizelor din sistemul de sănătate

Orașele inteligente facilitează o abordare integrată a crizelor din sistemul de sănătate

Criza globală din sistemul de sănătate a creat o presiune suplimentară și neașteptată asupra multor orașe și reprezintă un catalizator pentru o adoptare accelerată a tehnologiei, cu scopul de a reduce probabilitatea unor viitoare crize și de a răspunde mai bine la o situație de urgență.

Pentru a diminua potențialele crize viitoare din sistemul de sănătate, sursele și vectorii de infecție trebuie să fie controlați cât mai bine. Clădirile și orașele se vor strădui să reducă punctele de contact fizic, în special în zonele publice, prin mijloace precum utilizarea ușilor automate, accesul fără fricțiune și plățile fără contact. De asemenea, oamenii se vor aștepta la un aer mai curat, atât în interior, cât și în exterior, și la o apă mai curată.

Honeywell înregistrează o creștere semnificativă în adoptarea soluțiilor Healthy Buildings, care integrează tehnologii de îmbunătățire a calității aerului, de siguranță și securitate a beneficiarilor clădirii, precum și indicatori avansați de performanță a clădirii, pentru a ajuta proprietarii și administratorii să mențină continuitatea operațiunilor. Acest interes se manifestă și în privința soluțiilor noastre pentru orașe inteligente, pe măsură ce inovațiile se extind în toate aceste sectoare. Iată câteva dintre provocările cu care s-au confruntat orașele în ultimii ani și modul în care tehnologia a ajutat:

  • Gestionarea carantinelor și punerea în aplicare a procedurilor de distanțare socială sau de urmărire a contactelor (contact tracing): mijloacele de supraveghere video pot detecta aglomerația și respectarea dispozițiilor, cum ar fi purtarea de măști.
  • Creșterea capacității de gestionare a pacienților bolnavi: tehnologia permite o abordare integrată holistică, de la înregistrarea unei persoane bolnave, chemarea ambulanței, pana la colectarea și schimbul de informații esențiale, testarea și punerea în carantină.
  • Comunicații și luarea deciziilor: administratorii orașelor care se ocupă de urgențe pot utiliza centrele de comandă și control ale orașelor, care combină informații de la sistemele de trafic, utilități sau rețele video, pentru a lua cele mai bune decizii în cunoștință de cauză.
  • Furnizarea de indicații vocale clare și detectoare de incendiu multisenzoriale pentru a sprijini evacuarea mai rapidă a unei clădiri, precum și furnizarea de anunțuri / notificări generale de zi cu zi.

Sistemul de comandă și control bazat pe IoT de la Honeywell este o soluție la cheie pentru managementul orașului, care permite gestionarea incidentelor pe bază de GIS (Geographic Information System), repartizarea și gestionarea echipelor și colaborarea cu cetățenii.

Pentru a afla mai multe informații despre soluțiile Honeywell pentru orașe inteligente (Honeywell Smart Cities Solutions), vă invităm să urmariți sesiunea noastră, marți, 2 noiembrie 2021, la cea de-a VII-a ediție a conferinței Smart Cities of Romania. Accesul la acest eveniment virtual este gratuit, prin înregistrarea pe site-ul conferinței aici.